[B.A.T.M.A.N.] Testing Batman

Resul Cetin resul.cetin at uni-dortmund.de
Wed Dec 24 18:24:31 UTC 2008


Hii,

I will make some test with BATMAN. My test scenario is very simple, it
consists at the moment by a router and a Laptop.

My problem is, I cann't run Iperf to test the network. The ping response
is also to high.

I start batmand on my laptop by " sudo batmand wlan0"

The Iperf test are broken after only 10-15 seconds...Here is my Iperf output:
"[  3] local 11.1.1.23 port 49672 connected with 129.217.186.46 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[  3]  0.0- 5.0 sec    640 KBytes  1.05 Mbits/sec
[  3]  5.0-10.0 sec    640 KBytes  1.05 Mbits/sec
[  3] 10.0-15.0 sec    640 KBytes  1.05 Mbits/sec
write2 failed: Network is down
[  3]  0.0-15.9 sec  1.98 MBytes  1.05 Mbits/sec
[  3] Sent 1415 datagrams
[  3] WARNING: did not receive ack of last datagram after 10 tries."

The ping results are:
"64 bytes from 11.1.1.3: icmp_seq=1377 ttl=64 time=2.09 ms
64 bytes from 11.1.1.3: icmp_seq=1378 ttl=64 time=2.10 ms
64 bytes from 11.1.1.3: icmp_seq=1379 ttl=64 time=6.69 ms
64 bytes from 11.1.1.3: icmp_seq=1380 ttl=64 time=9.33 ms
64 bytes from 11.1.1.3: icmp_seq=1381 ttl=64 time=12.07 ms
64 bytes from 11.1.1.3: icmp_seq=1382 ttl=64 time=27.9 ms
64 bytes from 11.1.1.3: icmp_seq=1384 ttl=64 time=5.16 ms
"

Can anybody help me to fix this problem... I didn't give a HNA on my
router, could this be problem ?

I would be very appreciate, if anybody could help me..

greetings,
E




More information about the B.A.T.M.A.N mailing list